Contender Armbågsortos

SKU
20203

Detta är en medicinteknisk produkt som kräver utprovning av medicinskt kunnig person. Produkten är därför inte köpbar i vår e-handel. Kontakta istället din vårdgivare för råd och utprovning.

 

Liknande produkter, som är köpbara och ej kräver utprovning, kan dock gå att finna i vårt övriga sortiment.

 

Contender Armbågsortos används vid postoperativ eller posttraumatisk stabilisering av arm och armbåge för att ge kontrollerat rörelseomfång eller immobilisering. Teleskopmekanism för enkel justering av längden. Aluminium-manschetterna runt över- och underarm kan formas individuellt så risken för glidning minskar.

Manschetten som sitter över biceps/vid armbågsleden kan tas bort vilket innebär att ortosen också kan anpassas till personer med uttalad biceps/kraftiga överarmar och möjliggör större flexion utan att ta emot. Ortosen kan enkelt tas på och av med en hand med snäpplåsen.

Polstringen är mjuk och avlastande. Extension och flexion kan justeras och fixeras från -10 - 90°. Inställningen sker i intervaller om 10°. Kontrollerat rörelseintervall från -10° - 110°. Inställningen säkras med lås-gummiband.

Extra tillbehör:
Som extra tillbehör finns en bekväm handdel för avlastning. Positionerar och fixerar handleden i neutralposition för att undvika pro- och supination. Handdelen är utformad som en handledsortos som mjukt omsluter hand och handled. Fixeringen är mycket god och gör att oönskad muskelaktivitet kring armbågsleden minskar. Handdelen ger stabilisering för hela ortosen som gör att den sitter extra stadigt utan att glida eller rotera.

 
Aluminiumskenan torkas av med fuktig trasa. Polstring handtvätt i kallt vatten, plantorkas, använd ej blekmedel.
Undrar du något om denna produkt?
Ställ din fråga nedan, vi återkommer så fort som möjligt.
Används för post-operativ eller post-traumatisk stabilisering. Muskel/ligamentskador. Distal humerusfraktur. Armbågsplastik. Stabil armbågsfraktur.
Tillbehör: Handdel vänster 20203-15-50. Handel höger 20203-25-50. 
Icon Etikett Beskrivning Typ Storlek Ladda ner
pdf 20203 Contender Elbow Insert pdf 2.6 MB Ladda ner
pdf 20203 ContenderArmbagsortos SE pdf 873.6 KB Ladda ner
pdf 20203 Contender Armbagsortos SE Info pdf 394 KB Ladda ner
pdf 20203 Contender Elbow Hand Piece Insert pdf 1.2 MB Ladda ner