Contender Full Foam post-op knäortos

SKU
70639

Detta är en medicinteknisk produkt som kräver utprovning av medicinskt kunnig person. Produkten är därför inte köpbar i vår e-handel. Kontakta istället din vårdgivare för råd och utprovning.

 

Liknande produkter, som är köpbara och ej kräver utprovning, kan dock gå att finna i vårt övriga sortiment.

 

Används efter skada eller operation på knä eller ben där kontrollerat rörelseintervall eller total immobilisering i knäleden behövs.

Utvecklad för att möjliggöra snabb och enkel utprovning efter operation. Contender är en av de lättaste rigida ortoserna på marknaden. Insidan av ortosen är försedd med ett foam som greppar tag om benet och gör att ortosen sitter på plats. Ett QuikZip™-lås gör påtagningen enkel och gör ytterst små justeringar möjliga för en så säker och god passform som möjligt. Skenorna kan bockas för att anpassas efter varje patient.

Med ortosens teleskopmekanism kan ortosens längd justeras, från 45 cm till 66 cm i steg om 0,3 cm. Teleskopmekanismen medger också förflyttning av benmanschetterna. Extension och flexion kan justeras och låsas från -10° till 40° i intervaller om 10°. Kontrollerat rörelseintervall mellan -10° till 110° bestäms enkelt med tryckknappar.

Extra polstring finns att beställa.

Contender finns också i Lite version med delad polstring, art.no. 70638.

 
Textil polstring – tvätt 40 grader, plantorkas. Leden kan torkas av med mjuk våt trasa.
Undrar du något om denna produkt?
Ställ din fråga nedan, vi återkommer så fort som möjligt.

Post-op knäortos, används för att uppnå postoperativ stabilisering eller posttraumatisk stabilisering. Passar både hörger och vänster och finns i en universalstorlek.

Contender finns också i Lite version med delad polstring, art.no. 70638.

Icon Etikett Beskrivning Typ Storlek Ladda ner
pdf 70638_70639 Contender SE pdf 258.1 KB Ladda ner
pdf 70638_70639 Contender Insert pdf 4.5 MB Ladda ner