Varför använda hållningsväst

Hållningsväst Ballerina

God hållning är bra för hela kroppen.

God hållning kan enkelt beskrivas som den position där hela kroppen är i balans. Ballerina hjälper dig stärka din hållningsmuskulatur och bidrar på så sätt till en god hållning.

De flesta av oss känner igen uttrycket ”att sitta som en hösäck”. Det kan vara att man sjunker ihop framför TV:n, datorn eller i bilen. En sådan felaktig hållning är slitsam för våra muskler, leder och ligament. Det finns därför mycket att vinna på att träna upp hållningen. Ballerina används i dag av både män och kvinnor i alla åldrar för att uppnå bättre hållning generellt, förbättrad andningsteknik (du kan t.ex förbättra dina träningsresultat med rätt andning) samt vid smärttillstånd och olika sjukdomar. Prata gärna med en sjukgymnast för att få tips på rätt träning för just dig.


Vad säger användarna?
”Denna är mycket skönare än andra västar som skär in i armhålorna!”

Susanna sökte läkarhjälp för sina besvär. Hon provade då Ballerina för sin nacke, hållning och axlar. Tidigare hade hon provat andra hållningsvästar men med Ballerina fick hon bättre hållning och besvären lindrades – samtidigt som den var bekväm och enkel att använda. ”Mycket skönare än andra västar som skär in i armhålorna”, konstaterar Susanna, som gärna rekommenderar Ballerina.


Fler användare:

"Har nu provat att använda hållningsvästen som jag fick av dej. Hade den på mej varje arbetsdag hela dagen till att börja med, fungerade väldigt bra, fick en fin kroppshållning och kände att jag avlastade ryggen på ett väldigt bra sätt. Nu när jag är bättre blir det lite mer sällan som jag har den på mej men så fort jag känner mej trött i ryggen eller får ont så tar jag på mej den. Sammanfattningsvis så har den hjälpt väldigt bra tror annars jag skulle ha behövt varit sjukskriven någon vecka."
Margareta

"Ballerina hjälper till att få bättre hållning och därmed bättre fördelning av tyngd, balans och elasticitet mellan huvudet och nacken/ryggen. Det är så lätt att ”tappa” huvudet framför datorn, mobilen eller som jag just nu läser massor med artiklar och böcker. Försöker komma ihåg att sträcka på ryggen och hitta vinklar eller en kudde under boken så att jag inte anstränger nackmuskler och övre ryggens muskler i onödan. Det bästa är att det faktiskt hjälper ganska omedelbart!"
Charlotte

"Mina ständigt återkommande låsningar i bröstryggen har nu minskat tack vare min förbättrade hållning. Sparar mig både tid och pengar eftersom jag inte behöver gå till naprapaten längre."
Louise

Hämta NordiCare hållningsväst-folder (pdf)

Vanliga frågor

Vem kan använda Ballerina?

Män och kvinnor i alla åldrar som vill förbättra sin hållning, sin andning och/eller har besvär som bottnar i en hållningsproblematik. Vanliga besvär som kan åtgärdas är spänningstillstånd i nack- och ryggmuskulatur, domningar i axlar och händer, vissa typer av huvudvärk och trötthetskänsla i skulderpartiet. Det kan även finnas andra medicinska skäl att använda Ballerina. Om du har allvarliga smärtor ska du rådfråga din läkare innan du använder en hållningsväst.

Hur ofta kan jag använda hållningsvästen?

Varje dag, om du inte har någon sjukdom som kräver läkarvård. Tala isåfall med din läkare först. Använder du Ballerina för att få bättre hållning kan vi rekommendera att lossa och spänna Ballerina flera gånger per dag för bästa effekt. Du behöver inte ta av Ballerina för att göra detta. 

Hur ska jag veta vilken storlek som passar mig?

Använd ett måttband och mät omfångsmåttet runt bröstkorgen (under bysten/motsvarande) i cm. 
Small = 65-80 cm, Medium = 80-95 cm, Large = 95-110 cm.

Storlekar Ballerina hållningsväst

Varför ska man välja just Ballerina av alla hållningsvästar?

Därför att Ballerina är en etablerad högkvalitativ produkt som används av den medicinska professionen. Dessutom är Ballerina bekväm och skär inte in i huden (eller skaver) under armhålorna.

Ska hållningsvästen stretcha mina muskler?

Nej, den ska påminna dig om att aktivera rätt hållningsmuskulatur.

Får man slappa muskler av en hållningsväst?

Nej. Ballerina hållningsväst påminner dig om att använda musklerna. 
En hållningsväst ska inte (kan inte) ”göra jobbet” åt dig.

Maximera din träning

Andas rätt, orka mer och få ett bättre träningsresultat

En bra andningsteknik gör att du som tränar får en bättre syresättning av musklerna och kan prestera bättre. För att få en så energieffektiv andning som möjligt kan det vara bra att träna på djupandningen. Hållningsvästen Ballerina hjälper dig att inta rätt hållning för maximal djupandning. 

Det finns tre olika "andningstyper": 

• Ytlig andning (nyckelbensandning) är, som namnet antyder, den ytligaste andningen. Personer som lider av stress andas ofta snabbt men inte djupt. Syreupptagningen är därmed begränsad.

• Bröstandning
 innebär att ungefär halva lungan fylls med luft vid inandning. Bröstkorgen utvidgas och det är främst musklerna mellan revbenen som arbetar. Syreupptagningen är bättre än vid ytlig andning, men inte maximal.

• Djupandning
 (bukandning, mellangärdesandning) är mest effektiv. Muskeln i mellangärdet arbetar för att dra ner luften så långt ner i lungan som möjligt. Magen pressas ut och därefter bröstkorgen. Utandning sker först när luft fyller hela lungan. 
Djupandning används också av sångare som vill förbättra sin teknik samt av personer som utövar mental avslappning. 

Använd Ballerina hållningsväst för att förbättra din andning och dina träningsresultat.

BALLERINA hållningsväst
Smidig hållningsväst/hållningsbandage som bidrar effektivt till god hållning. Breda mjuka band över axlarna går i kors över ryggen spänns till...
695 kr