BRÅCK - bråckband vid ljumskbråck och pungbråck

Ljumskbråck och pungbråck

Ljumskbråck - många drabbas men hjälp och behandling finns

Alla kan drabbas av bråck. Det finns många typer av bråck och flera orsaker till varför de uppstår. Vanligast är ljumskbråck – en av fyra män får ljumskbråck någon gång i livet. I många fall orsakar bråcket besvär för den som drabbas, oavsett bråcktyp, men idag finns det mycket god hjälp och behandling att få.

Ljumskbråck drabbar många. Balder ljumsbråckbandage hjälper.Med ett bra bråckband/ljumskbråckbälte blir allting lite enklare eftersom du slipper obehag och smärta under träningen, på jobbet, hemma i TV-soffan eller var du än behöver det. Balder är enkel att använda, diskret (syns inte under kläderna) och tillverkat i ett skönt material. Det finns olika modeller för dubbelsidigt och enkelsidigt bråck. Observera att du inte ska använda Balder om du har inklämt ljumskbråck.Ljumskbråck försvinner inte av sig själv

I de flesta fall ger ljumskbråck bara ett lindrigt obehag och ibland även en känsla av tyngd i området. Ibland värker det. Bråcket faller oftast ut vid höjt buktryck, till exempel om man lyfter något tungt eller krystar i samband med toalettbesök. Man kan inte bota ett ljumskbråck på egen hand och det försvinner inte av sig själv. Däremot kan bråcksäckens innehåll åka in och ut genom öppningen i bukväggen. Det enda sättet att bota ljumskbråck är att operera bort det. Men man kan också behandla det med ett bråckband/ljumskbråckbälte, såsom Balder enkel och Balder dubbel eller med bråckbyxor.

 

Hämta Gördlar & Bråckbyxor-broschyren (pdf)

Hämta artikel om bråck (pdf)


Läs om bråck på Vårdguiden


<-- Balder är ett diskret bråckband/ljumsbråckbälte som inte syns under kläderna.