Bråckband och bråckbandage för behandling av ljumskbråck


Med ett bra bråckband, som ibland även kallas bråckbandage, bråckbälte eller ljumskbråckbälte, blir allting lite enklare eftersom du slipper obehag och smärta under träningen, på jobbet, hemma i TV-soffan eller var du än behöver det. Det finns olika modeller för dubbelsidigt och enkelsidigt bråck.
Läs mer
short_text Filtrera keyboard_arrow_down

3 artiklar

BALDER bråckband/ljumskbråckbandage, enkel
NYHET: Finns nu även i XL Smidigt och diskret enkelsidigt bråckband/ljumskbråckbandage som inte syns under kläderna. Bråckbandet har god st...
595 kr
BALDER bråckband/ljumskbråckbandage, dubbel
NYHET: Finns nu även i XL Smidigt och diskret dubbelsidigt bråckband/ljumskbråckbandage som inte syns under kläderna. Bandaget har god stö...
680 kr
Pelotter
Konvexa pelotter för ökat tryck till bråckbyxor. Pelott Large är 13 cm bred på bredaste stället och Medium 10 cm. Pelotterna är packade i par: ...
170 kr

Ljumskbråck och pungbråck

Ljumskbråck - många drabbas men hjälp och behandling finns

Alla kan drabbas av bråck. Det finns många typer av bråck och flera orsaker till varför de uppstår, vanligast är ljumskbråck – en av fyra män får ljumskbråck någon gång i livet. I många fall orsakar bråcket besvär för den som drabbas, oavsett bråcktyp, men idag finns det mycket god hjälp och behandling att få.

Med ett bra bråckband/ljumskbråckbälte blir allting lite enklare eftersom du slipper obehag och smärta under träningen, på jobbet, hemma i TV-soffan eller var du än behöver det. Balder är enkel att använda, diskret (syns inte under kläderna) och tillverkat i ett skönt material. Det finns olika modeller för dubbelsidigt och enkelsidigt bråck. Observera att du inte ska använda Balder om du har inklämt ljumskbråck.

Ljumskbråck försvinner inte av sig själv

I de flesta fall ger ljumskbråck bara ett lindrigt obehag och ibland även en känsla av tyngd i området. Ibland värker det. Bråcket faller oftast ut vid höjt buktryck, till exempel om man lyfter något tungt eller krystar i samband med toalettbesök. Man kan inte bota ett ljumskbråck på egen hand och det försvinner inte av sig själv. Däremot kan bråcksäckens innehåll åka in och ut genom öppningen i bukväggen. Det enda sättet att bota ljumskbråck är att operera bort det. Men man kan också behandla det med ett bråckband/ljumskbråckbälte, såsom Balder enkel och Balder dubbel eller med bråckbyxor.

Hämta artikel om bråck (pdf)

Läs om bråck på Vårdguiden

Hjälpmedel vid pung- och ljumskbråck

Bråckbyxor och bråckbandage används vid konservativ behandling av ljumsk- och/eller pungbråck. De kan användas både före och efter operation för att ge stöd och smärtlindring. Bråckbyxor kan även fungera istället för gördel i samband med operation. En elastisk byxa kan också bidra till en god läkeprocess och snabb mobilisering vid vissa plastikoperationer. NordiCare har många hjälpmedel som kan användas för att stödja och minska risken för olika typer av bråck. Nu erbjuder vi ett helt nytt sortiment med bråckbyxor – speciellt utvecklade för ljumsk- och pungbråck.

Att välja en byxa är för många ett enklare och smidigare alternativ än traditionellt bråckbandage eftersom en byxa sitter bra och är lätt att ta av och på. Om inte bråcket opereras är det viktigt att använda ett bråckbandage som håller tillbaka bråcket och lindrar eventuell smärta. Våra gördlar kan även användas för lätta bukväggsbråck eller stomibråck. De passar även att användas postoperativt efter bukkirurgi eller fettsugning - istället för gördel.

Hämta NordiCare Gördlar & Bråckbyxor-broschyren (pdf)