Bråckband och bråckbälte för behandling av ljumskbråck


Med ett bra bråckband, som ibland även kallas bråckbandage, bråckbälte eller ljumskbråckbälte, blir livet lite enklare. Bältet hjälper till att minska obehag och smärta under träningen, på jobbet, hemma i TV-soffan eller när du än behöver det. Det finns modeller för både dubbelsidigt och enkelsidigt bråck.
Läs mer
short_text Filtrera keyboard_arrow_down

4 Items

Ljumskbråck och pungbråck

Lindra ljumskbråck med stöd och tryck

Ljumskbråck är en av de vanligaste bråckvarianterna och statistik visar att en av fyra män drabbas någon gång i sitt liv. Oavsett bråcktyp kan det innebära stora besvär för den drabbade, men idag finns det en mängd ortopediska lösningar som kan behandla och mildra besvären.

Med ett bra bråckband/ljumskbråckbälte blir dagens olika aktiviteter lite enklare, då du lindrar obehag och smärta. Balder är enkel att använda, syns inte under kläderna och tillverkad i ett skönt material. Det finns en modell för dubbelsidigt ljumskbråck, med stöd och tryck på båda sidor och en modell för enkelsidigt ljumskbråck, som anpassas för antingen höger eller vänster sida. Observera att du inte ska använda Balder om du har inklämt ljumskbråck.

Att behandla ljumskbråck

Ljumskbråck leder för det mesta endast till milt obehag och känsla av tyngd i ljumsken med viss värk. Bråcket faller oftast ut vid höjt buktryck, till exempel om man lyfter något tungt eller krystar i samband med toalettbesök. Ljumskbråck kan inte botas på egen hand, och förvinner aldrig av sig självt, däremot kan bråck tillfälligt glida tillbaka genom öppningen i bukväggen. Att operera bort ljumskbråck är det enda sättet att bli av med det, men detta utförs endast vid kraftigare besvär. Man kan också behandla bråcket med ett bråckband/ljumskbråckbälte, såsom Balder enkel eller Balder dubbel.

Läs om bråck på Vårdguiden

Hjälpmedel vid pung- och ljumskbråck

Bråckbandage och bråckbyxor används båda vid konservativ behandling av ljumsk- och/eller pungbråck. Dessa kan användas både innan och efter din operation för att lindra smärta och ge stabilitet i ljumsken. NordiCare har många hjälpmedel som kan användas som stöd och riskmotverkan vid olika typer av bråck.

Search engine powered by ElasticSuite