Atle Låg ryggortos

1 060 kr
I lager
SKU
50100

Elastisk ryggortos i låg modell och formbart material som gör att ortosen har en mycket bra passform. Ger ett stabilt men bekvämt stöd över ländryggen. Passar vid värk i ländrygg, särskilt lämplig vid kotkompression orsakad av osteoporos. Passar de flesta figurtyper; både herr och dam. Atle finns i beige och svart i två höjder.

 

Materialet ger god kompression och är mycket behagligt att bära då det andas, har låg vikt och är mjukt mot huden. Den randiga strukturen i materialet ser till att ortosen sitter på plats. Atle har kardborrlåsning mitt fram. De elastiska dragbanden är reglerbara och ger ett stabilt stöd. Även dragbanden fästes mitt fram med kardborre. De två urtagbara ryggskenorna formas individuellt efter ryggens kontur.

 

Atle passar dig med behov av ryggstöd hela dagen, både i sittande och stående position. Den är ett av våra mjukaste ryggbälte som samtidigt ger mycket stabilitet och är särskilt lämpligt för dig med trötthetssmärta i ländryggen. Det följsamma materialet gör också att Atle passar dig med kotkompression. 

Atle finns i beige och svart. Höjd mitt fram 18 cm, höjd mitt bak 27 cm. Finns i storlek XS-XXL (XS endast i svart). Finns också i en högre modell, Atle hög.

 

Indikationer: Lumbal/lumbosakral ryggsmärta.

Kontraindikationer: Instabil fraktur i rygg.
Ischiassmärta av oklar genes.

 

Material: Ventilerande textilt material som är svalt mot huden och tillåter huden att andas. Polyester 64%, Polyamid 14%, Naturgummilatex 12%, Elastan 7%.

 

Tips: Om en hel korsett som ger stöd åt bröstryggen önskas, kan Atle hög eller låg kombineras med Ballerina (art.nr 50103). Se bilder.

 

Måttagning: Höftmått i cm.*Endast svart 

Maskintvätt 40°C. Tag ur skenorna. Fäst kardborrbanden. Använd tvättpåse. Använd ej blekmedel. Ej kemtvätt. Stryk och torktumla ej.

Undrar du något om denna produkt?
Ställ din fråga nedan, vi återkommer så fort som möjligt.

Elastisk ryggortos eller ryggbälte i formbart material som gör att ortosen har en mycket bra passform. Höjd mitt fram 18 cm, höjd mitt bak 27 cm.

Finns också i en högre modell, Atle hög.

Icon Etikett Beskrivning Typ Storlek Ladda ner
pdf 50100 Atle IU pdf 1.5 MB Ladda ner
pdf 50100 Atle lag SE pdf 418.9 KB Ladda ner