Hållningsväst för förbättrad hållning och smärtlindring


God hållning kan enkelt beskrivas som den position där hela kroppen är i balans. En hållningsväst hjälper dig att stärka din hållningsmuskulatur och bidrar på så sätt till en bra hållning. De flesta av oss känner igen uttrycket ”att sitta som en hösäck” eller ”gamnacke”. Det kan vara att man sjunker ihop framför TV:n, datorn eller i bilen. En sådan felaktig och dålig hållning är slitsam för våra muskler, leder och ligament. Det finns därför mycket att vinna på att träna upp hållningen.
Läs mer
Ballerina hållningsväst
Smidig hållningsväst/hållningsbandage som bidrar effektivt till god hållning. Breda mjuka band över axlarna går i kors över ryggen spänns till...
695 kr

Hållningsväst Ballerina

God hållning är bra för hela kroppen.

God hållning kan enkelt beskrivas som den position där hela kroppen är i balans. Ballerina hjälper dig stärka din hållningsmuskulatur och bidrar på så sätt till en god hållning.

De flesta av oss känner igen uttrycket ”att sitta som en hösäck”. Det kan vara att man sjunker ihop framför TV:n, datorn eller i bilen. En sådan felaktig hållning är slitsam för våra muskler, leder och ligament. Det finns därför mycket att vinna på att träna upp hållningen. Ballerina används i dag av både män och kvinnor i alla åldrar för att uppnå bättre hållning generellt, förbättrad andningsteknik (du kan t.ex förbättra dina träningsresultat med rätt andning) samt vid smärttillstånd och olika sjukdomar. Prata gärna med en sjukgymnast för att få tips på rätt träning för just dig.

Vad säger användarna?
”Denna är mycket skönare än andra västar som skär in i armhålorna!”

Susanna sökte läkarhjälp för sina besvär. Hon provade då Ballerina för sin nacke, hållning och axlar. Tidigare hade hon provat andra hållningsvästar men med Ballerina fick hon bättre hållning och besvären lindrades – samtidigt som den var bekväm och enkel att använda. ”Mycket skönare än andra västar som skär in i armhålorna”, konstaterar Susanna, som gärna rekommenderar Ballerina.


Fler användare:

"Har nu provat att använda hållningsvästen som jag fick av dej. Hade den på mej varje arbetsdag hela dagen till att börja med, fungerade väldigt bra, fick en fin kroppshållning och kände att jag avlastade ryggen på ett väldigt bra sätt. Nu när jag är bättre blir det lite mer sällan som jag har den på mej men så fort jag känner mej trött i ryggen eller får ont så tar jag på mej den. Sammanfattningsvis så har den hjälpt väldigt bra tror annars jag skulle ha behövt varit sjukskriven någon vecka."
Margareta

"Ballerina hjälper till att få bättre hållning och därmed bättre fördelning av tyngd, balans och elasticitet mellan huvudet och nacken/ryggen. Det är så lätt att ”tappa” huvudet framför datorn, mobilen eller som jag just nu läser massor med artiklar och böcker. Försöker komma ihåg att sträcka på ryggen och hitta vinklar eller en kudde under boken så att jag inte anstränger nackmuskler och övre ryggens muskler i onödan. Det bästa är att det faktiskt hjälper ganska omedelbart!"
Charlotte

"Mina ständigt återkommande låsningar i bröstryggen har nu minskat tack vare min förbättrade hållning. Sparar mig både tid och pengar eftersom jag inte behöver gå till naprapaten längre."
Louise


Vanliga frågor

Vem kan använda Ballerina?

Män och kvinnor i alla åldrar som vill förbättra sin hållning, sin andning och/eller har besvär som bottnar i en hållningsproblematik. Vanliga besvär som kan åtgärdas är spänningstillstånd i nack- och ryggmuskulatur, domningar i axlar och händer, vissa typer av huvudvärk och trötthetskänsla i skulderpartiet. Det kan även finnas andra medicinska skäl att använda Ballerina. Om du har allvarliga smärtor ska du rådfråga din läkare innan du använder en hållningsväst.

Hur ofta kan jag använda hållningsvästen?

Varje dag, om du inte har någon sjukdom som kräver läkarvård. Tala isåfall med din läkare först. Använder du Ballerina för att få bättre hållning kan vi rekommendera att lossa och spänna Ballerina flera gånger per dag för bästa effekt. Du behöver inte ta av Ballerina för att göra detta.

Hur ska jag veta vilken storlek som passar mig?

Använd ett måttband och mät omfångsmåttet runt bröstkorgen (under bysten/motsvarande) i cm.
Small = 65-80 cm, Medium = 80-95 cm, Large = 95-110 cm.

Storlekar Ballerina hållningsväst

Varför ska man välja just Ballerina av alla hållningsvästar?

Därför att Ballerina är en etablerad högkvalitativ produkt som används av den medicinska professionen. Dessutom är Ballerina bekväm och skär inte in i huden (eller skaver) under armhålorna.

Ska hållningsvästen stretcha mina muskler?

Nej, den ska påminna dig om att aktivera rätt hållningsmuskulatur.

Får man slappa muskler av en hållningsväst?

Nej. Ballerina hållningsväst påminner dig om att använda musklerna.
En hållningsväst ska inte (kan inte) ”göra jobbet” åt dig.

Maximera din träning

Andas rätt, orka mer och få ett bättre träningsresultat

En bra andningsteknik gör att du som tränar får en bättre syresättning av musklerna och kan prestera bättre. För att få en så energieffektiv andning som möjligt kan det vara bra att träna på djupandningen. Hållningsvästen Ballerina hjälper dig att inta rätt hållning för maximal djupandning.

Det finns tre olika "andningstyper":

• Ytlig andning (nyckelbensandning) är, som namnet antyder, den ytligaste andningen. Personer som lider av stress andas ofta snabbt men inte djupt. Syreupptagningen är därmed begränsad.

• Bröstandning
innebär att ungefär halva lungan fylls med luft vid inandning. Bröstkorgen utvidgas och det är främst musklerna mellan revbenen som arbetar. Syreupptagningen är bättre än vid ytlig andning, men inte maximal.

• Djupandning
(bukandning, mellangärdesandning) är mest effektiv. Muskeln i mellangärdet arbetar för att dra ner luften så långt ner i lungan som möjligt. Magen pressas ut och därefter bröstkorgen. Utandning sker först när luft fyller hela lungan.
Djupandning används också av sångare som vill förbättra sin teknik samt av personer som utövar mental avslappning.

Använd Ballerina hållningsväst för att förbättra din andning och dina träningsresultat.

Hållningsväst vid smärta & sjukdom

Ballerina hållningsväst vid smärta & sjukdom

Osteoporos


Osteoporos är en process där skelettet successivt urkalkas. Den mest effektiva medicinen mot osteoporos är att belasta skelettet, exempelvis genom att spela tennis, promenera och liknande. Observera att en förutsättning för bra träning är att belasta skelettet på ett riskfritt sätt. Ballerina går mycket bra att använda vid olika motionsformer och bidrar till att hållningsmuskulaturen tränas – vilket i sin tur ger förutsättningar för mindre smärta och större rörlighet. 

Ballerina hållningsväst kan lindra vid mikrofrakturer (vanligt förekommande vid osteoporos), samtidigt som den påminner om att inta korrekt hållning och motverka hopsjunkenhet och ökad torakal kyfos (kutryggighet, också vanligt). 

Vid osteoporosrelaterade problem i hela kotpelaren är kombinationenBallerina hållningsväst och Atle ryggortos mycket bra. Man får då ett gott stöd för bäckenet samtidigt med påminnelsen om rätt position för bröstrygg och skulderparti. 


Läs mer om osteoporos på www.osteoporos.org
Ballerina + Atle ortos


Vid osteoporosrelaterade problem i hela kotpelaren är kombinationen Ballerina hållningsväst och Atle ryggortos mycket bra. Man får då ett gott stöd för bäckenet samtidigt med påminnelsen om rätt position för bröstrygg och skulderparti.

Behandling med Atle spinal ortos tillsammans med Ballerina kan rekommenderas vid följande smärttillstånd:


•    Recidiverande, akuta lumbagoattacker

•    Rygginsufficiens

•    Lumbago-ischias, där ryggsmärtorna dominerar över ischias-smärtorna

•    Lumbago och lumbago-ischias, där smärtorna är positions- eller rörelserelaterade

•    Vid några smärttillstånd där genesen är känd såsom exempelvis spondylolistes, spondylit, osteoporos samt spinal stenosImpingementsyndrom


Impingementsyndrom är ett tillstånd där vävnader i axeln ligger klämda och orsakar smärta. Överbelastning eller åldersförändringar (eller en kombination av båda) är vanliga orsaker till varför man drabbas. Det smärtar när armen lyfts utåt-uppåt och man kan få svårt att sträcka ut armen. Det är då viktigt att minska belastning på smärtande strukturer och successivt, genom träning, öka belastningståligheten. Prata med din sjukgymnast för att få tips om rätt typ av träning. Ballerina kan hjälpa dig med en korrekt hållning för att minska felaktig belastning och skapa bästa förutsättningar för irriterade strukturer att läka.


Läs mer på www.impingement.nu
Kotkompression


Vid kotkompression kan Ballerina hållningsväst bidra till minskad smärta genom att påminna om en korrekt hållning.
Klavikelfraktur


En klavikelfraktur (nyckelbensfraktur) är ofta svår att bandagera på ett bra sätt. Det är vanligt att man som patient får ett 8-förband runt axlar och rygg, vilket kan skava och göra ont. Det är inte heller ovanligt att frakturen läker fel. Med Ballerina minskas smärtan och man får en betydligt bättre läkning.
Torakal kyfos


Att använda Ballerina vid ökad torakal kyfos (kutryggighet, ofta förekommande vid osteoporos) ger flera positiva effekter:•    Smärtlindring

•    Förbättrad matsmältning

•    Minskad risk för urinläckage och andra problem med urinering

•    Underlätta andningVISSTE DU?

Ballerina är även designad för att användas som hjälp vid träning, för den som t.ex ”sjunker ihop” vid träningen, och där det är viktigt att hållningsvästen/bandaget är placerat på rätt ställe vid axlarna utan att skava och inte heller irritera nervplexa.