Ryggstöd vid ryggsmärta och ryggproblem


För att ge den värkande ryggen avlastning och minskad smärta är det bra att använda ett ryggstöd, även kallat ryggbälte. Vid de allra flesta typerna av ryggproblem är rådet att röra på sig och med ett ryggstöd blir det både enklare och mer bekvämt att ha en fungerande vardag med aktiviteter, träning och ryggövningar.
Läs mer

Rätt stöd för ryggen

Våra olika modeller av ryggstöd och korsetter passar olika behov, diagnoser och kroppsformer. De finns i olika höjder, material, stabilitet och passform. En del är mer flexibla tack vare dragband och justerbara skenor och vissa är speciellt bekväma att bäras under hela dagen. Det är viktigt att välja det stöd som passar just dig och ditt problem, så kontakta gärna vår kundtjänst om du behöver tips och råd.

Vid smärta i ländrygg eller i korsryggen ger Ronja, Bure, Atle, Multi och Tuff effektivt stöd för ryggen. Ronja är vår mest stabila ryggortos och passar dig med svårare ryggbesvär. Längre personer och personer med uttalad svank eller midja kan föredra Bure Hög. Atle är mjuk och bekväm att bära även under en längre tid, till exempel vid trötthetsvärk. Multi och Tuff ger stabilitet långt ner i ländryggen och korsryggen och är effektiva vid till exempel ryggskott, lumbago, smärta i bäcken eller som förebyggande vid tunga lyft. Ballerina används om man vill få en bättre hållning eller har smärta i bröstryggen.

Ett ryggstöd hjälper

Det absolut bästa rådet för att förkorta perioden av ryggsmärta är att vara aktiv varvat med vila. En förutsättning för att kunna vara aktiv är att lindra smärtan vid aktivitet. Det gör du enklast genom att använda ett ryggstöd, som ibland även kallas ryggkorsett, ryggbälte eller ryggortos. Ett ryggstöd avlastar spänd eller krampande muskulatur samtidigt som den bidrar till att hålla ryggen i en mer naturlig position. Ryggbältet gör också att du kan vara aktiv och på så sätt se till att muskulaturen får god cirkulation och belastningen minskar.

Search engine powered by ElasticSuite