Om NordiCare

År 2004 grundades NordiCare av Helena Peters. Idén var då att utveckla mer användarvänliga medicintekniska produkter under eget varumärke. NordiCare drivs än idag med samma filosofi och är nu ett branschledande svenskt företag inom medicintekniska produkter, med kunder inom vård och rehabilitering i hela Norden. Vi designar och marknadsför noga utvalda produkter och lösningar. Visionen är att skapa produkter och lösningar som ger mervärde för våra kunder. Våra produkter ska vara ett självklart val för vårdgivare och ingå som en del i patientbehandling och rehabilitering. Affärsidén är att utveckla och bedriva försäljning av funktionella och noga utvalda produkter som kan bidra till en bättre vård. Genom särskild expertis och egen produktutveckling erbjuder vi professionell service i allt vi gör.

Förbättrad hälsoekonomi

Idag står vården inför en växande utmaning – att finna kostnadseffektiva lösningar för både bättre och mer tidsbesparande vård och rehabilitering. Att utveckla lösningar för denna utmaning är en av NordiCares starkaste drivkrafter. Vårt mål är att bidra till förbättrad hälsoekonomi genom bland annat:

  • Förbättrad återhämtning
  • Kortare vårdtider
  • Effektivare behandling
  • Minskad risk för komplikationer
  • Smärtlindring

Historik & kunder

NordiCare grundades 2004 och är ett helägt dotterbolag till design- och innovations-företaget Carlia Consulting AB. Företaget drivs av VD Helena Peters, som även var aktiv i grundadet av Carlia Consulting AB 1994. Idag har NordiCare drygt 2000 kunder, däribland offentliga universitetssjukhus och privata vårdgivare i hela Norden. 

Fullskalig service och support

Vi står för innovation, trygghet och expertis inom alla våra produkt- och serviceområden. Alla våra kunder erbjuds personlig och fullskalig kundservice och support. Från vårt eget lager skickar vi produkter med exceptionell leveranssäkerhet (99%), snabbt och direkt dit de behövs. Vi levererar produkter till sjukhus och vårdgivare i hela Europa och är avtalsleverantör på alla universitetssjukhus i Norden.

På vårt huvudkontor i Viken finns:

  • Produktutveckling
  • Order/Kundtjänst
  • Lager
  • Marknadsföring
  • Försäljning

Vårt säljteam

Vi har säljare representerade i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Tyskland. I säljteamet finns bland annat produktspecialister, legitimerade sjuksköterskor och fysioterapeuter. För att kontakta någon av våra säljare klicka här.

Medlem i Swedish Medtech

NordiCare är medlem i Swedish Medtech sedan 2015. Swedish Medtech är branschorganisationen för medicinteknik och har idag runt 170 medlemsföretag som svarar för närmare 90 procent av den medicintekniska marknaden i Sverige.

Läs mer om Swedish Medtech här
Swedish Medtech 

Hämta NordiCare Company presentation (pdf)

Search engine powered by ElasticSuite