Om NordiCare

År 2004 grundades NordiCare av tidigare VD:n Helena Peters. Idén var då att utveckla mer användarvänliga medicintekniska produkter under eget varumärke. NordiCare drivs än idag med samma filosofi och är nu ett branschledande svenskt företag inom medicintekniska produkter. Våra kunder är framför allt offentliga och privata vårdgivare eller kommuner i Europa och vi är avtalsleverantör på alla Nordens universitetssjukhus. Privata kunder handlar direkt via vår e-handel. NordiCare erbjuder produkter inom ortopedi, kirurgi och rehab, som ger mervärde för våra kunder. Produkterna ska vara ett självklart val för vårdgivare och ingå som en del i patientbehandling och rehabilitering. Affärsidén är att utveckla och bedriva försäljning av funktionella och noga utvalda produkter som kan bidra till en bättre vård. Genom särskild expertis och egen produktutveckling erbjuder vi professionell service i allt vi gör. NordiCare är ett helägt dotterbolag till design- och innovations-företaget Carlia Consulting AB, som Helena var aktiv i grundandet av 1994.

Utveckling framåt

Katarina Peters tog år 2023 över VD-rollen efter Helena. Katarinas fokus som VD ligger på att fortsätta bygga och utveckla NordiCare-teamet och våra produktsortiment.

- För mig och mina kollegor är den största motivationen att vårt arbete gör skillnad för människor och att våra produkter förbättrar vardagen för dem som behöver ett hjälpmedel under behandlingstiden efter ett ingrepp eller skada, eller för dem som har behov av ett stöd genom hela livet, säger Katarina.

Fullskalig service och support

NordiCare står för innovation, trygghet och expertis inom alla våra produkt- och serviceområden. Alla våra kunder erbjuds personlig och fullskalig kundservice och support. Från vårt eget lager skickar vi produkter med exceptionell leveranssäkerhet (över 99%), snabbt och direkt dit de behövs. Vi levererar produkter till sjukhus och vårdgivare i hela Europa och är avtalsleverantör på alla universitetssjukhus i Norden.

På vårt huvudkontor i Viken finns:

  • Produktutveckling
  • Order/Kundtjänst
  • Lager
  • Marknadsföring
  • Försäljning
  • Kvalitet

Säljteamet

Företaget har säljare representerade i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Tyskland. I säljteamet finns bland annat produktspecialister, legitimerade sjuksköterskor och fysioterapeuter. Gå in på kontaktsidan för att kontakta någon av våra säljare.

Medlem i Swedish Medtech

NordiCare är medlem i Swedish Medtech sedan 2015. Swedish Medtech är branschorganisationen för medicinteknik och har idag runt 170 medlemsföretag som svarar för närmare 90 procent av den medicintekniska marknaden i Sverige. Läs mer om Swedish Medtech.
Swedish Medtech 

Hämta NordiCare Company presentation (pdf)

Search engine powered by ElasticSuite