e-STAB 3-punktskorsett

SKU
50375

Detta är en medicinteknisk produkt som kräver utprovning av medicinskt kunnig person. Produkten är därför inte köpbar i vår e-handel. Kontakta istället din vårdgivare för råd och utprovning.

 

Liknande produkter, som är köpbara och ej kräver utprovning, kan dock gå att finna i vårt övriga sortiment.

 

3-punktsortos som används för att begränsa/kontrollera flexion och sidorörlighet i den thoracolumbala delen av ryggraden. e-Stab anpassar sig till olika kroppstyper, som en skräddarsydd produkt fast med ett reducerat antal storlekar.

 

Den nedre bygeln är teleskopisk justerbar i bredd, kan formas och är låsbar i 0°,18°, 36°. Den övre bygeln går att justera i vidd och går även att ställas i olika vinklar för att uppnå bästa passform över bröstkorgen vid olika grader lordos. Produkten är teleskopiskt justerbar i höjd. Alla justeringar tillåts utan att behöva ta bort skruvarna, endast genom att lossa dem.

 

Ramen är gjord av en lätt aluminiumlegering med avfasade kanter. Polstringen är värmelaminerad, helt utan sömmar och limning. Polstringen kan anpassas genom att klippas i skärlinjerna och fästs på ortosen med tryckknappar. Polstringen har en vattenavvisande yta. När ortosen är anpassad kan den enkelt tas av och på med hjälp av sidospännet. Spännet är av säkerhetsskäl fjäderbelastat i sitt låsta läge.

 

Indikationer:

• Frakturer (T10-L1/L2)

• Osteoporotisk eller metastatisk relaterade kompressionsfrakturer i bröstryggen eller dorsolumbart (T10-L1/L2)

• Osteomalaci med frakturer

• Dorsolumbar artros

• Alternativ för gipskorsett

 

Kontraindikationer: Inga kända.

 

Material: En lätt ram i aluminiumlegering. Plastdelar i TPC-ET. Snäppspänne i polykarbonat. Polstring i PE-skum. Bälte i polyester. Latexfri.

 

Måttagning: Höftmått i cm. Höjdmått i cm - Mät från den proximala delen av bröstbenet (corpus sterni) till den övre delen av blygdbenet (tuberculum pubicum).

 
Ram torkas av med mjuk fuktig trasa. Polstring handtvättas försiktigt i max 30ºC.
Har du frågor om den här produkten?
Ställ din fråga nedan, vi återkommer så fort som möjligt.
3-punktsortos som används för att begränsa/kontrollera flexion och sidorörlighet i den thoracolumbala delen av ryggraden.
Icon Label Beskrivning Type Size Download
pdf 50375 e-STAB SE pdf 893.2 KB Download
pdf 50375 e-STAB SE info pdf 823.8 KB Download
pdf 50375 e-STAB Insert pdf 16.4 MB Download
Search engine powered by ElasticSuite