Smidig gördel

590 kr
I lager
Only %1 left
SKU
50247

Smidig är en postoperativ eller permanent gördel som ger stadigt stöd. Den är formbar och enkel att försluta och justera med handtag och kardborrefäste i fronten. Kardborren fäster över en lång fästyta i materialet vilket gör gördeln flexibel i storlek och omfångsmått och individuellt anpassningsbar efter patientens behov av kompression.

 

Smidig används när kompression och stöd önskas över buk eller bål och är lämplig både som postoperativ och permanent gördel. Den kan användas som ett bredare bröstband efter kirurgi, exempelvis vid gynekomasti eller som avlastning efter thoraxoperation.

 

Smidig är även lämplig efter mindre bukkirurgi, för avlastning av okomplicerade bråck eller stomi. Vid stomi kan stomipåsen fixeras under gördeln, men gördeln är inte lämplig att klippa hål i.

 

Gördeln kan även ge bekvämt stöd efter en graviditet eller som ett lätt ryggstöd.

 

Det luftiga materialet känns väldigt behagligt och tillåter huden att andas. Gördeln formar sig lätt för att passa olika placeringar över bål, runt buk, höft eller bröstkorg. Gördeln är vändbar, vilket betyder att den kan förslutas på både höger eller vänster sida. Den finns i svart och är 20 cm hög.

 

Indikationer: Postoperativ gördel efter buk/bål-kirugi. Stabiliserar vid bråck/stomi. Preventivt mot bråck.

 

Kontraindikation: Inga kända.

 

Material: 37% Spandex, 54% Polyester, 5% Polyamid, 4% Nylon. Latexfri. 

 

Storlek/Måttagning: Omfångsmått runt bålen över tänkt placering. Följ måttabell för att hitta rätt storlek.

 

 

Den här produkten kan vara förskrivbar i din region. Läs mer här.

 

 

Maskintvätt 40°. Kan tvättas i upp till 60° (produktens livslängd förlängs vid tvätt i lägre temperaturer). Förslut kardborrefästet innan tvätt. Använd tvättpåse. Använd ej blekmedel eller mjukmedel. Ej kemtvätt. Stryk och torktumla ej, materialen förstörs vid högre temperaturer. Plantorkas efter tvätt.

Har du frågor om den här produkten?
Ställ din fråga nedan, vi återkommer så fort som möjligt.

Formbar gördel som ger stadigt stöd. Enkel att försluta och justera med handtag och kardborrefäste i fronten. Höjd 20 cm.

Icon Label Beskrivning Type Size Download
pdf 50247 Smidig Insert pdf 2.1 MB Download
pdf 50247 Smidig SE pdf 503.7 KB Download
pdf 50247 Smidig information pdf 1.5 MB Download
Search engine powered by ElasticSuite