Holger handledsstöd

390 kr
I lager
Only %1 left
SKU
40215

Holger är en elastisk handledsortos som ger ett bekvämt stöd och smärtlindring för CMC-lederna i handled och tumme. Skenan som sitter i ortosen gör att handleden avlastas och förhindrar böjning vid till exempel karpaltunnelsyndrom. Det bidrar till minskad smärta. 

 

Holger är tillverkad i Oeko-tex certifierat AirX-material som ger god kompression och är bekvämt att bära. Materialet andas, är hudvänligt och torkar snabbt efter tvätt.

 

Holger är enkel att justera samt lätt att ta på och av även med svaga händer. Handledsskyddet fästes med kardborreband. Volar aluminiumskenan kan enkelt tas ut och formas.

 

Handledsstödet har 4 kardborrband placerade över handryggen för optimal komfort, anpassningsmöjlighet och funktion. Tack vare kardborren kan handledsstödet enkelt anpassas för att öka eller minska graden av stabilitet och avlastning. Ju hårdare banden spänns desto mera stöd och stabilitet uppnås. Handledstödets anatomiska passform säkerställer komfort och funktion och stödet finns i höger och vänster utförande för optimal passform och funktion.

 

Indikationer: Instabilitet i CMC led. Artros, artrit, överbelastningsskador. Även lämplig för behandling av karpaltunnelsyndrom eller vid immobilisering efter gipsbehandling.

 

Storlek: XS-XL, höger resp. vänster. Material: 75% Polyester, 10% Aluminium, 5% Polyurethane, 5% Elastane, 5% Nylon.

 

Måttagning: Handled i cm.

XS: 11,5-13,5 cm

S: 14-15,5 cm

M: 16-19,5 cm

L: 20-22 cm

XL: 22,5-24 cm

 

Läs om handledsproblem

 
40° maskintvätt. Använd tvättpåse. Plantorkas. Fäst kardborrebanden och ta ut skenan innan tvätt. Använd ej blekmedel, klorin eller sköljmedel då detta kan försämra materialets funktion. Ej kemtvätt. Stryk och torktumla ej.
Har du frågor om den här produkten?
Ställ din fråga nedan, vi återkommer så fort som möjligt.
Elastisk handledsortos/handledsskydd som ger ett bekvämt stöd och lindring för CMC lederna i handled och tumme.
Icon Label Beskrivning Type Size Download
pdf 40215 Holger SE pdf 313.9 KB Download
pdf 40215 Holger Insert pdf 859.6 KB Download
Search engine powered by ElasticSuite