Gördel efter förlossning,
kejsarsnitt eller rectus diastas


Många kvinnor upplever ett behov av stöd för mage och bål efter en graviditet. En gördel efter förlossning hjälper till att stötta en försvagad mammamage och uttänjd bukmuskulatur. Även om läkningsprocessen efter en förlossning sköts naturligt av kroppen själv kan extra stöd och särskild träning hjälpa till att stärka upp mage och muskler.
Läs mer

 

Återhämtning efter graviditet

Genom att avnända en gördel efter graviditet får bålen stöd i takt med att mage, livmoder och muskulatur drar ihop sig. Gördel i kombination med försiktig träning och stärkande av muskulaturen kan hjälpa kroppen att snabbare komma tillbaka efter graviditeten och kan även bidra till bättre hållning och slankare siluett. Efter kejsarsnitt minskar gördeln belastningen på snittet och ger även smärtlindring och förbättrad läkning.

Stöd efter förlossning

Efter en förlossning ger Smidig, ViraX2 och LyftPlus bra stabilitet och avlastning. ViraX2 för den lite mindre magen formar sig effektivt runt bål och buk och är lätt att anpassa i takt med att kroppen förändras. LyftPlus har en formad front för lite rundare magar. Den ger ett lätt lyft under magen och ger bra stöd för ryggen.

Stöd med gördel efter kejsarsnitt

De kvinnor som förslösts genom kejsarsnitt kan behöva bra stöd och smärtlindring direkt efter operationen och under läkningstiden. Med en gördel efter kejsarsnitt blir det ofta enklare att exempelvis hosta och skratta, vilket annars kan kännas obehagligt efter ett buksnitt. LyftPlus är den gördeln som brukar passa bäst efter ett kejsarsnitt.

Läs mer om kroppen efter en förlossning

 

Search engine powered by ElasticSuite