HumerusComfort Extend frakturortos

Only %1 left
SKU
20224

Detta är en medicinteknisk produkt som kräver utprovning av medicinskt kunnig person. Produkten är därför inte köpbar i vår e-handel. Kontakta istället din vårdgivare för råd och utprovning.

 

Liknande produkter, som är köpbara och ej kräver utprovning, kan dock gå att finna i vårt övriga sortiment.

 

HumerusComfort Extend är en stabil frakturortos designad och utvecklad enligt de biomekaniska krav som Sarmientoprincipen uppfyller för att kontrollera humerus segment genom kompression av mjukdelarna. Lindrar smärta och medger rörlighet i axel och armbågsled, vilket minskar risken för ledstelhet och muskelatrofi under behandlingstiden. Ortosen är bekväm och trygg, har breda band och formgjutna plattor för jämn kompression som omsluter axelleden. Den textila axeldelen gör att ortosen sitter bekvämt och säkert på plats. De integrerade formgjutna plattorna, som bildar en cylinderform, kan lätt kortas av och formas för anpassning. Luftspalten i textilen bidrar till tryckutjämning. Passar både höger och vänster arm. Produkten är röntgengenomsläpplig.

 

Indikationer: Icke operativ behandling av slutna skaftfrakturer på humerus. Icke operativ behandling av stabila proximala humerusfrakturer. Postoperativ behandling av öppna skaftfrakturer på humerus. Efter intern/extern fixation.

 

Kontraindikationer: massiv mjukdelsskada, dålig compliance, oacceptabelt frakturläge

 

Material: Ventilerande textilt distansmaterial som är svalt mot huden och tillåter huden att andas. Polyester 44%, Polyamid 36%, Polyuretan 17%, Bomull 2%, Elastomer 1%. Latexfri.

 

Måttagning: 1. Omkretsmått runt överarmen proximalt, högst upp vid armhålan. 2. Önskad längd från acromion. Val av storlek är beroende av såväl överarmens omkrets/längd som frakturens placering.

 

Tillbehör: Axilla Kit HC, svart, art.no 20219. Beställs separat, vid behov av individuell anpassning eller vid behov av extra inre platta. Läs mer här.

 

Film: How to apply and adjust HumerusComfort Extend

 

Klicka här för appliceringsinstruktion.


 

 

 

 

Maskintvätt 40°. Fäst kardborrbanden. Använd tvättpåse. Plantorkas. Använd ej blekmedel eller sköljmedel. Ej kemtvätt. Stryk och torktumla ej.

Har du frågor om den här produkten?
Ställ din fråga nedan, vi återkommer så fort som möjligt.
HumerusComfort Extend är en stabil frakturortos designad för att kontrollera humerus segment genom kompression av mjukdelarna. Lindrar smärta och medger rörlighet i axel och armbågsled, vilket minskar risken för ledstelhet och muskelatrofi under behandlingstiden. Ortosen är bekväm och trygg, har breda band och formgjutna plattor för jämn kompression som omsluter axelleden. Den textila axeldelen gör att ortosen sitter bekvämt och säkert på plats. De integrerade formgjutna plattorna kan lätt kortas av och formas för anpassning. Luftspalten i textilen bidrar till tryckutjämning. Passar både höger och vänster arm. Produkten är röntgengenomsläpplig.
Icon Label Beskrivning Type Size Download
pdf 20224 HumerusComfort Extend Insert pdf 2.5 MB Download
pdf 20224 HumerusComfort Extend SE pdf 516.3 KB Download
pdf HC_extend_SE Säljblad pdf 1.5 MB Download
pdf HC_family Information SE pdf 1.2 MB Download
pdf Appliceringsguide för vårdgivare pdf 527 KB Download
pdf 20220 HumerusComfort Patient SE pdf 780.1 KB Download
pdf 20220_20224 HC och HC Extend pdf 428 KB Download
pdf HumerusComfort + HumerusComfort Extend info SE pdf 746.7 KB Download
Search engine powered by ElasticSuite