HumerusComfort Extend frakturortos

Only %1 left
SKU
20224

Detta är en medicinteknisk produkt som kräver utprovning av medicinskt kunnig person. Produkten är därför inte köpbar i vår e-handel. Kontakta istället din vårdgivare för råd och utprovning.

 

Liknande produkter, som är köpbara och ej kräver utprovning, kan dock gå att finna i vårt övriga sortiment.

 

HumerusComfort Extend är en stabil överarmsortos för frakturer på humerus. Designen är utvecklad enligt Sarmiento-principens biomekaniska krav som innebär att humerus-segment stabiliseras genom kompression av de omgivande mjukdelarna. Ger omgående smärtlindring vid applicering. Finns även i kortare modell, HumerusComfort (art.nr 20220).

 

Ortosen är oledad men medger rörlighet i axel och armbågsled vilket minskar risken för ledstelhet och muskelatrofi under behandlingstiden. Den textila axeldelen gör att ortosen sitter bekvämt och säkert på plats och hindrar de formgjutna plattorna från att glida. De breda cirkulära remmarna och de integrerade plattorna ger tillsammans en jämn, cirkulär kompression av mjukvävnaden runt humerus. Ortosen är lätt att applicera och justera.

 

De integrerade formgjutna plattorna kan lätt kortas av och formas vid behov av anpassning. Ortosens textila delar är gjorda i andningsbart och hudvänligt material. Passar både höger och vänster arm. Produkten är röntgengenomsläpplig.

 

Indikationer: Ortos för diafysär humerusfraktur.

 

Kontraindikationer: Massiv mjukdelsskada. Dålig compliance. Oacceptabelt frakturläge.

 

Material: Polyester 44%, Polyamid 36%, Elastan 10%, Bomull 2%, Polypropylen 7%, Polyeten 1%. Latexfri.

 

Måttagning:

1. Överarmens omkretsmått i cm runt överarmen proximalt, högst upp vid armhålan eller där överarmen är som tjockast.
2. Överarmens längdmått i cm från acromion till armbågen. Mät armen med armbågsleden lätt böjd.

 

Tillbehör:

-Extra lattor, art.no 20221. Beställs separat. 4 st/förpackning, Stl S – XL. För ökad stabilitet och kompression vid större armomfång. 1 alt 2 lattor sätts in i respektive sidoficka.

 

-Axilla Kit HC, svart, art.no 20219. Beställs separat, vid behov av individuell anpassning eller vid behov av extra inre platta för hygien/tvätt. Läs mer här.

 

Film: How to apply and adjust HumerusComfort Extend

 

Klicka här för appliceringsinstruktion.


 

Maskintvätt 40°. Fäst kardborrbanden. Använd tvättpåse. Plantorkas. Använd ej blekmedel eller sköljmedel. Ej kemtvätt. Stryk och torktumla ej.

Har du frågor om den här produkten?
Ställ din fråga nedan, vi återkommer så fort som möjligt.
HumerusComfort Extend är en stabil frakturortos designad för att kontrollera humerus segment genom kompression av mjukdelarna. Lindrar smärta och medger rörlighet i axel och armbågsled, vilket minskar risken för ledstelhet och muskelatrofi under behandlingstiden. Ortosen är bekväm och trygg, har breda band och formgjutna plattor för jämn kompression som omsluter axelleden. Den textila axeldelen gör att ortosen sitter bekvämt och säkert på plats. De integrerade formgjutna plattorna kan lätt kortas av och formas för anpassning. Luftspalten i textilen bidrar till tryckutjämning. Passar både höger och vänster arm. Produkten är röntgengenomsläpplig.
Icon Label Beskrivning Type Size Download
pdf 20224 HumerusComfort Extend Insert pdf 2.5 MB Download
pdf HC_family Information SE pdf 1.2 MB Download
pdf Appliceringsguide för vårdgivare pdf 527 KB Download
pdf 20220 HumerusComfort Patient SE pdf 780.1 KB Download
pdf 20220_20224 HC och HC Extend pdf 428.2 KB Download
pdf HumerusComfort + HumerusComfort Extend info SE pdf 746.7 KB Download
Search engine powered by ElasticSuite