Vanliga frågor

 

Är det någon skillnad mellan Safehip Classic och Air-X?

Jag kan inte betala med mitt bankkort. Vad är fel?

Är jag Privatperson eller Avtalskund? Vilka produkter kan jag köpa?

Vilken modell/storlek ska jag välja?

Var finns användarinstruktioner och/eller bruksanvisningar?

Jag hittar inte produkten jag vill ha.

Hur går det till att bli Avtalskund och beställa SafeHip?

 Vad är skillnaden mellan SafeHip Classic och Safehip Air-X? 

Båda dessa höftskyddsbyxor är lika säkra. SafeHip Classic har skydd som är tillverkade i foam (skum-material) och kan tvättas i 60°. SafeHip Air-X har skydd som är tillverkade i ett mjukare, textilt material och kan tvättas i 95°. Air-X Finns i unisex, herr och open-modell. Det finns även en svart lite smidigare modell som heter Discreet för både herr och dam. Läs mer om storlekar och modeller

 


 

Det går inte att slutföra betalning med mitt bankkort. Vad är fel? 

När du ska betala med ditt bankkort måste du se till att kortet är aktiverat för internetbetalning. Kontakta din bank för mer information. Alternativt kan bankdosa/kortläsare krävas för att genomföra betalning över internet med just ditt kort. Fråga din bank om detta. Om du är säker på att du använder ett kort som fungerar för internetbetalning och/eller använder din bankdosa på rätt sätt men ändå stöter på problem, kontakta oss via info@nordicare.se eller ring Kundtjänst på 042-35 22 20.
Vilka produkter kan jag köpa i webbshoppen? 

 

Privatkund

Du som är privatperson kan när som helst handla utan att logga in eller skapa ett konto först. Som Privatkund har du tillgång till ett begränsat sortiment i webbshoppen. Alla produkter som visar ett pris är köpbara. Produkter utan pris kan endast förskrivas av läkare eller annan medicinskt utbildad personal. Kontakta oss gärna vid frågor.

 

Avtalskund

Avtalskunder (företag/organisationer) har tillgång till ett särskilt sortiment. Är du representant för privatpersoner på ett vårdboende? Då ska du också använda ett Avtalskund-konto. För att skapa ett konto som Avtalskund, kontakta först NordiCare Kundtjänst på telefon 042-35 22 20, så hjälper vi dig med inloggningsuppgifter. Är du redan Avtalskund/Företagskund är du välkommen att logga in genom att klicka på knappen "Logga in" längst upp på sidan. Observera att du inte kan bli Avtalskund genom att skapa konto direkt på hemsidan.

Avtalskunder:

1-    Ta fram ert kundnummer (ring oss första gången för att få både kundnummer och lösenord)
2-    Ta fram ert lösenord 
3-    Gå in på produktsidorna och lägg beställningen

I utcheckingen (betalningsläget) kan ni byta faktura- och leveransadresser samt annan information. Läs mer om att beställa SafeHip som Avtalskund.
Hur vet jag vilken modell och storlek jag ska beställa?

På varje produktsida finns en flik som heter "Product attachment". Där finner du produktblad och andra filer eller guider som beskriver storlekar och mått. En del produktsidor har även en instruktionsfilm bland bilderna som visar hur man mäter, applicerar och individanpassar.
Var finns användarinstruktioner och bruksanvisningar? 

Användarinstruktion och bruksanvisning finns alltid på eller i produktens förpackning. Vill man ladda ner förpackningen eller IU:n (Instructions for use) i webbshoppen finns den på produktsidan under fliken "Product attachment".
Jag hittar inte produkten som jag vill köpa i webbshopen. Hur får jag tag i den? 

Om produkten du söker inte finns i webbshopen betyder det att den förskrivs av läkare eller annan medicinskt utbildad personal. För mer information, kontakta vår kundtjänst via mejl info@nordicare.se eller telefon 042-35 22 20.
Hur går det till att som Avtalskund beställa SafeHip?

En del kommuner och landsting subventionerar höftskyddsbyxor, dvs ger ut byxorna gratis. Vissa kommuner ger brukaren endast den första byxan kostnadsfritt. Det finns även kommuner där brukaren själv betalar samtliga byxor. Hos NordiCare vill vi att det ska vara enkelt att beställa SafeHip oavsett vilket system ni använder:

 

Centrala inköp

Kontakta oss så skapar vi ett kundnummer och ni blir ”Avtalskund” hos oss. Vi tar fram ev volymrabatter och offerter. Beställ sedan i webbshoppen på www.nordicare.se eller mejla er beställning via detta beställningsformulär. Ett vanligt mejl till order@nordicare.se går också bra eller ring kundtjänst på 042- 35 22 20 för att beställa. 

Behöver ni provbyxor i olika modeller och storlekar lämnar vi 30% rabatt på dessa per enhet/äldreboende. 

Inköp direkt till privatperson på enhet/boende

Kontakta vår kundtjänst så får boendet/enheten ett kundnummer och ni blir ”Avtalskund” hos oss. Ni kan sedan beställa byxor till enskilda personer som bor på vård/äldreboende (eller eget boende) via vår webbshop på www.nordicare.se eller mejla er beställning via detta beställningsformulär. Ett vanligt mejl till order@nordicare.se går också bra eller ring kundtjänst på 042- 35 22 20 för att beställa. 


Beställning och faktura skickas sedan direkt till anhörig eller god man, vänligen ange när ni beställer. Har ni redan kundnummer anges detta vid beställning.

 


Search engine powered by ElasticSuite