SafeHip är som en vadderad underbyxa att bära under kläderna. Funktionen är enkel. Vid ett fall fungerar skyddet både energiupptagande och energispridande. Stöten mot höften dämpas och istället för att höftbenet ska ta upp all kraft, så fördelas stöten ut i mjukdelarna. Inuti byxorna ligger det stötupptagande materialet i en hästskoform runt höftbenet. Ungefär som en frälsarkrans som håller frakturen borta.

 

SafeHip är det enda mjuka höftskyddet med dokumenterad klinisk effekt som minskar risken för höftfraktur vid fall med 60%. Jämförande biomekaniska studier av höftskyddsbyxor från olika tillverkare visar att långt ifrån alla byxor verkligen skyddar mot frakturer. Dessa studier visar också tydligt att SafeHip med sitt hästskoformade, mjuka skydd ger det bästa skyddet mot höftfrakturer. Användning av SafeHip är ett av de enklaste, och mest kostnadseffektiva sätten att minska risken för fallrelaterade höftfrakturer.

 

 

Olika modeller för olika behov

 

För att höftskyddsbyxor ska skydda måste de vara så sköna att de verkligen används. För vissa är det viktigt att byxan är lätt att ta av och på och behaglig att använda såväl dag som natt. För andra är det viktigt att byxan är tunn och tight så den inte syns under kläderna. Därför finns SafeHip i olika varianter för olika användares behov. Vi rekommenderar SafeHip med fastsydda skydd, både säkert och hygieniskt! SafeHip har ett mjukt hästskoformat höftskydd som är både energiupptagande och energispridande. Hästskoformen möjliggör att en stor del av kraften vid ett fall leds bort från höftbenet och istället absorberas av mjukdelarna runt om.

 

 

För att höftskyddsbyxor ska skydda måste de vara så sköna att de verkligen används. För vissa är det viktigt att byxan är lätt att ta av och på och behaglig att använda såväl dag som natt. För andra är det viktigt att byxan är tunn och tight så den inte syns under kläderna. Därför finns SafeHip i olika varianter för olika användares behov. Vi rekommenderar SafeHip med fastsydda skydd, både säkert och hygieniskt!

 

 

Världens mest väldokumenterade höftskydd

 

Med mer än 20 års erfarenhet av forskning och utveckling är SafeHip det allra säkraste och mest bekväma höftskyddet som finns idag. Både foamskydd och textila skydd är hästskoformade och har i jämförande biomekaniska studier visat sig ha marknadens mest skyddande egenskaper. Alla SafeHip-produkter är CE-märkta, klass 1.

 

 

Välja rätt storlek

 

För att bestämma rätt storlek mäts höftmåttet på bredaste stället. Storlekarna går något omlott. Om höftmåttet ligger i intervallet mellan två storlekar, välj då den mindre storleken om låren är smalare och den
större ifall låren är kraftigare. Detsamma gäller om inkontinensskydd ska användas, vi rekommenderar då AirX eller Classicmodellen.

 

 

Läs fler atiklar om SafeHip höftskyddsbyxa