NordiCare nyheter

 1. Katarina Peters tar över rollen som VD för NordiCare

  Click here for English

   

  Den 1 augusti 2023 tillträdde Katarina Peters som ny VD och ansvarar nu för NordiCares fortsatta utveckling och resa framåt. Efter mer än ett år som Vice-VD är Katarina redan väl insatt i rollen och mer än redo att ta bolaget till nästa nivå.

   

  Helena Peters som varit VD sedan bolaget startades 2004 är fortsatt en stor del av NordiCare, men nu i rollen som grundare och Creative Director. Helena har varit den som byggt upp NordiCare till det branchledande företag det är idag. Hon har dessutom gjort ett enastående jobb i rollen som VD. Helena kommer fortsatt att vara en stor tillgång och viktig i bolagets utveckling framåt.

   

  Katarina har varit en del av NordiCare i nästan tio år, där de senaste åren inneburit ansvar för både produktutveckling och marknadsföring. Katarinas erfarenhet av att leda, planera och strukturera i kombination med hennes ödmjukhet, kunnande, nytänk och driv kommer göra henne till en uppskattad och framgångsrik VD.

   

  – Jag känner mig förväntansfull och tacksam över förtroendet att få fortsätta min resa med NordiCare i rollen som VD. Mitt fokus kommer att ligga på att fortsätta bygga och utveckla NordiCare-teamet och våra produktsortiment. Företaget befinner sig i en spännande expansionsfas och jag är väldigt stolt över vårt team och vad vi åstadkommit under de senaste åren. För mig och mina kollegor är det största motivationen att vårt arbete gör skillnad för människor, att våra produkter förbättrar vardagen för dem som behöver ett hjälpmedel under behandlingstiden efter ett ingrepp eller skada, eller för dem som har behov av ett stöd genom hela livet, säger Katarina.

   

  Vi välkomnar Katarina till sin nya roll och önskar henne stort lycka till. Tillsammans fortsätter vi på NordiCare vårt viktiga arbete med att utveckla användarvänliga produkter som gör skillnad. Målet är som alltid att göra vardagen enklare för användare och profession samt att bidra till en bättre vård.

  Läs mer
 2. NordiCares lagerteam presenterar återigen en extremt hög leveranssäkerhet

   

   

  Läs mer
 3. Ny studie visar på fördelarna med en stabil kompressionsbh efter bröstcanceroperation

  Forskaren och onkologisjuksköterskan Malin Backman har 17 års erfarenhet av cancervård. Hon är specialistsjuksköterska inom Tema Cancer vid Karolinska Universitetssjukhuset samt medicine doktor och universitetsadjunkt vid Karolinska Institutet. Malin såg behovet av att kunna ge bröstcanceropererade patienter svar om rätt bh utifrån forskningsresultat istället för baserat enbart på erfarenhet. Så uppkom idén om en studie som undersöker vilken typ av bh som var mest effektiv att lindra symtom efter en bröstcanceroperation. I studien utgår man från patienternas behov där målet är att minska symtom och öka livskvaliteten efter bröstcanceroperation. Malin menar att forskningsresultaten fått en direkt klinisk betydelse och nytta för patienterna på Karolinska. De erbjuds nu den stabila bh:n med kompression. Läs hela studien här. 

   

  NordiCares stabila postop-bh Mirabelle var den mest effektiva för att minska smärta efter operationen och upplevdes som mer bekväm. Den gav ett bra stöd och därmed ökad trygghet och rörelseförmåga efter operationen. Läs mer om Mirabelle postop-bh här.

   

   

  Sammanfattning av studien

   

  • Att använda en stabil bh med kompression är det optimala evidensbaserade valet för att minska smärta efter bröstcanceroperation jämfört med mjuk bh.

   

  • En stabil bh med kompression ökar patientens rörlighet, komfort och känsla av trygghet efter bröstcanceroperation.

   

  • Fördelen med mindre smärta efter bröstcancerkirurgi har hög klinisk relevans för patienten att förbättra återhämtningen och livskvaliteten.

   

  Syfte


  Studien syftade till att jämföra två olika postoperativa bh:ar efter bröstcanceroperation och utvärdera deras inverkan på resultatsmärta.

   

  Metod


  Studien inkluderade 201 patienter schemalagda för bröstbevarande kirurgi. Deltagarna randomiserades till antingen en mjuk bh eller stabil bh med kompression. Patienterna rekommenderades att använda bh:n 24 timmar om dygnet i 3 veckor, registrera daglig smärta (NRS), analgetikaanvändning och timmars användning av bh.

   

  Resultat


  Uppföljning slutfördes av 184 patienter. Bland dessa rapporterade patienter randomiserade till den stabila bh:n med kompression signifikant lägre smärtpoäng än de som randomiserades till den mjuka bh:n. Patienter som använde den stabila bh:n med kompression rapporterade signifikant högre nivåer av komfort, känsla av trygghet under aktivitet, mindre svårigheter att röra armen samt stöd och stabilitet för det opererade bröstet jämfört med de som använde den mjuka bh:n.

   

  Slutsats


  Att använda en stabil behå med kompression är det optimala evidensbaserade valet efter bröstcanceroperation för att minska kvarvarande smärta 3 veckor efter operationen, vilket ökar rörligheten, komforten och känslan av säkerhet.

   

  Trial registration number

   

  NCT04059835 at www.clinicaltrials.gov.
   
   
  Läs mer
 4. Vi välkomnar Cindy kompressionsbody!

  Vår nya kompressionsbody har äntligen kommit in på lager och vill ut och göra skillnad. Den populära serien med stickade kompressionsplagg kompletteras nu alltså med bodyn Cindy.

  Precis som de andraplaggen i serien har Cindy tagits fram för att ge kompression och stöd och därmed snabbare och mer behaglig läkning. Gemensamt för alla plaggen är också det sömlösa materialet, 4-vägs stretchen och de formstickade zonerna. Cindy är dock först ut med sin beige färg.

  Cindy behandlar stuss (BBL), höfter, buk, lår och rygg. Cindy har: - justerbara axelband som kan fästas både mitt fram eller i sidorna. - Unika formstickade zoner över stuss gör bodyn lämplig vid stussförstoring (BBL) och stusslyft. - Hysk- och haköppningen i sidorna är i 3 steg för enkel på- och avtagning och justering. - Formstickad för att följa kroppens kontur. Bodyn är latexfri och finns i XS-2XL. - En smart omlottöppning är gömd i grenen, men ger ändå kompression i området. En kisstratt kan underlätta toalettbesöket ytterligare.

  Läs mer om Cindy kompressionsbody.

  Läs mer
 5. Helena Peters och NordiCare får pris som "Årets Företagare" i Höganäs kommun

  Den 12 maj hölls årets företagsfest i Höganäs. Festen arrangeras av Företagarna Höganäs och Höganäs kommun för att uppmärksamma Höganäs och Kullabygdens företagare. Pris delas ut i 3 kategorier, där "Årets företagare" är den mest prestigefyllda.
   

  I år tog Helena Peters och NordiCare hem vinsten "Årets företagare" med motiveringen "De har ett stort sortiment som ständigt växer och ett starkt fokus på kvalitet, funktion och miljö. Kunderna som handlar kan vara både du och jag, men även stora kända institutioner ute i Europa. Får de själva välja står kundens behov alltid överst, och det märks – 94% av de 1000 omdömena säger "Utmärkt". Ett knä, en höft, ett bröst, det här företaget vann i år vår röst! Vinnaren är ett lokalt medtechföretag, som med fokus på innovation, trygghet och expertis har byggt upp ett fint och välmående företag, som vi i Höganäs och Kullabygden kan vara extra stolta över att få ha hos oss."

   


   

  Läs mer
 6. NordiCare stödjer Läkare Utan Gränser

  Inför julen har vi på NordiCare valt att fortsätta ge vårt stöd och bidrag till Läkare Utan Gränser i deras viktiga arbete genom att bli Företagsvän 2018

  Läs mer
 7. Helena Peters och NordiCare får pris

  Helena Peters vd för NordiCare Ortopedi & Rehab, fick under måndagskvällen ta emot utmärkelsen ”Bästa internationella tillväxt”

  Läs mer
 8. NordiCare stödjer Läkare Utan Gränser

  Inför julen har vi på NordiCare valt att stödja Läkare Utan Gränser i deras viktiga arbete genom att bli Företagsvän 2017

  Läs mer
 9. Bäckenbälte/foglossningsbälte hjälper

  Så många som 73% av alla gravida får bäcken- och ländryggsbesvär som kan vara mycket smärtsamma och begränsande

  Läs mer
 10. NordiCare medlem i Swedish Medtech

  NordiCare är nu medlem i branschorganisationen för medicinteknik i Sverige...

  Läs mer
Search engine powered by ElasticSuite