NordiCare nyheter
-
Augusti 30, 2023, in NordiCare nyheter
Den 1 augusti 2023 tillträdde Katarina Peters som ny VD och ansvarar nu för NordiCares fortsatta utveckling och resa framåt. Efter mer än ett år som Vice-VD är Katarina redan väl insatt i rollen och mer än redo att ta bolaget till nästa nivå.
Helena Peters som varit VD sedan bolaget startades 2004 är fortsatt en stor del av NordiCare, men nu i rollen som grundare och Creative Director. Helena har varit den som byggt upp NordiCare till det branchledande företag det är idag. Hon har dessutom gjort ett enastående jobb i rollen som VD. Helena kommer fortsatt att vara en stor tillgång och viktig i bolagets utveckling framåt.
Katarina har varit en del av NordiCare i nästan tio år, där de senaste åren inneburit ansvar för både produktutveckling och marknadsföring. Katarinas erfarenhet av att leda, planera och strukturera i kombination med hennes ödmjukhet, kunnande, nytänk och driv kommer göra henne till en uppskattad och framgångsrik VD.
– Jag känner mig förväntansfull och tacksam över förtroendet att få fortsätta min resa med NordiCare i rollen som VD. Mitt fokus kommer att ligga på att fortsätta bygga och utveckla NordiCare-teamet och våra produktsortiment. Företaget befinner sig i en spännande expansionsfas och jag är väldigt stolt över vårt team och vad vi åstadkommit under de senaste åren. För mig och mina kollegor är det största motivationen att vårt arbete gör skillnad för människor, att våra produkter förbättrar vardagen för dem som behöver ett hjälpmedel under behandlingstiden efter ett ingrepp eller skada, eller för dem som har behov av ett stöd genom hela livet, säger Katarina.
Vi välkomnar Katarina till sin nya roll och önskar henne stort lycka till. Tillsammans fortsätter vi på NordiCare vårt viktiga arbete med att utveckla användarvänliga produkter som gör skillnad. Målet är som alltid att göra vardagen enklare för användare och profession samt att bidra till en bättre vård.
-
Maj 06, 2023, in NordiCare nyheter
-
Maj 02, 2023
Forskaren och onkologisjuksköterskan Malin Backman har 17 års erfarenhet av cancervård. Hon är specialistsjuksköterska inom Tema Cancer vid Karolinska Universitetssjukhuset samt medicine doktor och universitetsadjunkt vid Karolinska Institutet. Malin såg behovet av att kunna ge bröstcanceropererade patienter svar om rätt bh utifrån forskningsresultat istället för baserat enbart på erfarenhet. Så uppkom idén om en studie som undersöker vilken typ av bh som var mest effektiv att lindra symtom efter en bröstcanceroperation. I studien utgår man från patienternas behov där målet är att minska symtom och öka livskvaliteten efter bröstcanceroperation. Malin menar att forskningsresultaten fått en direkt klinisk betydelse och nytta för patienterna på Karolinska. De erbjuds nu den stabila bh:n med kompression. Läs hela studien här.
NordiCares stabila postop-bh Mirabelle var den mest effektiva för att minska smärta efter operationen och upplevdes som mer bekväm. Den gav ett bra stöd och därmed ökad trygghet och rörelseförmåga efter operationen. Läs mer om Mirabelle postop-bh här.
Sammanfattning av studien
• Att använda en stabil bh med kompression är det optimala evidensbaserade valet för att minska smärta efter bröstcanceroperation jämfört med mjuk bh.
• En stabil bh med kompression ökar patientens rörlighet, komfort och känsla av trygghet efter bröstcanceroperation.
• Fördelen med mindre smärta efter bröstcancerkirurgi har hög klinisk relevans för patienten att förbättra återhämtningen och livskvaliteten.
Syfte
Studien syftade till att jämföra två olika postoperativa bh:ar efter bröstcanceroperation och utvärdera deras inverkan på resultatsmärta.Metod
Studien inkluderade 201 patienter schemalagda för bröstbevarande kirurgi. Deltagarna randomiserades till antingen en mjuk bh eller stabil bh med kompression. Patienterna rekommenderades att använda bh:n 24 timmar om dygnet i 3 veckor, registrera daglig smärta (NRS), analgetikaanvändning och timmars användning av bh.Resultat
Uppföljning slutfördes av 184 patienter. Bland dessa rapporterade patienter randomiserade till den stabila bh:n med kompression signifikant lägre smärtpoäng än de som randomiserades till den mjuka bh:n. Patienter som använde den stabila bh:n med kompression rapporterade signifikant högre nivåer av komfort, känsla av trygghet under aktivitet, mindre svårigheter att röra armen samt stöd och stabilitet för det opererade bröstet jämfört med de som använde den mjuka bh:n.Slutsats
Att använda en stabil behå med kompression är det optimala evidensbaserade valet efter bröstcanceroperation för att minska kvarvarande smärta 3 veckor efter operationen, vilket ökar rörligheten, komforten och känslan av säkerhet.Trial registration number
NCT04059835 at www.clinicaltrials.gov. -
Maj 17, 2022, in NordiCare nyheter
Vår nya kompressionsbody har äntligen kommit in på lager och vill ut och göra skillnad. Den populära serien med stickade kompressionsplagg kompletteras nu alltså med bodyn Cindy.
Precis som de andraplaggen i serien har Cindy tagits fram för att ge kompression och stöd och därmed snabbare och mer behaglig läkning. Gemensamt för alla plaggen är också det sömlösa materialet, 4-vägs stretchen och de formstickade zonerna. Cindy är dock först ut med sin beige färg.
Cindy behandlar stuss (BBL), höfter, buk, lår och rygg. Cindy har: - justerbara axelband som kan fästas både mitt fram eller i sidorna. - Unika formstickade zoner över stuss gör bodyn lämplig vid stussförstoring (BBL) och stusslyft. - Hysk- och haköppningen i sidorna är i 3 steg för enkel på- och avtagning och justering. - Formstickad för att följa kroppens kontur. Bodyn är latexfri och finns i XS-2XL. - En smart omlottöppning är gömd i grenen, men ger ändå kompression i området. En kisstratt kan underlätta toalettbesöket ytterligare.
Läs mer om Cindy kompressionsbody.
-
Maj 17, 2022, in NordiCare nyheterDen 12 maj hölls årets företagsfest i Höganäs. Festen arrangeras av Företagarna Höganäs och Höganäs kommun för att uppmärksamma Höganäs och Kullabygdens företagare. Pris delas ut i 3 kategorier, där "Årets företagare" är den mest prestigefyllda.
I år tog Helena Peters och NordiCare hem vinsten "Årets företagare" med motiveringen "De har ett stort sortiment som ständigt växer och ett starkt fokus på kvalitet, funktion och miljö. Kunderna som handlar kan vara både du och jag, men även stora kända institutioner ute i Europa. Får de själva välja står kundens behov alltid överst, och det märks – 94% av de 1000 omdömena säger "Utmärkt". Ett knä, en höft, ett bröst, det här företaget vann i år vår röst! Vinnaren är ett lokalt medtechföretag, som med fokus på innovation, trygghet och expertis har byggt upp ett fint och välmående företag, som vi i Höganäs och Kullabygden kan vara extra stolta över att få ha hos oss."
-
Mars 01, 2022, in NordiCare nyheter
I Sverige har vi så kallat högkostnadsskydd, som innebär att du som privatperson får reducerat pris på sjukvård, sjukresor, läkemedel och förbrukningsartiklar över ett visst belopp. Högkostnadsskydd är en förmån som regleras i lag, och innebär att kostnader för läkemedel reduceras för förmånsberättigad person med recept utfärdade i Sverige.
Flera av NordiCares stomigördlar är förskrivningsbara via högkostnadsskyddet. För att veta vad som gäller i din region, kontakta din stomisköterska eller se det förskrivningsbara utbudet av NordiCares stomigördlar för respektive region här:
Västra Götalandsregionen via Skövdedepån
Övriga regioner i Sverige via apotek
Mer information finns på e-Hälsomyndighetens hemsida och TLV´s hemsida.
Frågor och svar om förskrivningsbara stomigördlar:
Vem är det som förskriver stomigördlar?
Sjuksköterskor, stomiterapeuter och läkare kan förskriva stomigördlar. Den som förskriver stomigördlar måste ha god kunskap om gördlarnas funktion, hantering och eventuella risker.
Hur går det till när en gördel förskrivs?
Du och förskrivaren kommer överens om målet med att förskriva ett stomihjälpmedel. Man tar då bland annat hänsyn till din livssituation, miljö och behov. Du eller en närstående får information om vilka gördlar som finns att välja på. Därefter görs utprovning och genomgång av den valda gördeln. Förskrivaren kan till exempel visa hur gördeln bör användas och kanske öva lite tillsammans med dig. Efter en tid följer man upp för att se om gördeln verkligen fungerat som önskat. I förskrivningsprocessen ingår flera moment som bedömning, insatser, utprovning, information, instruktion, träning, uppföljning och utvärdering.
Vad avgör om jag ska få en stomigördel på recept?
Du eller en närstående berättar för förskrivaren vilket behov du har av en stomigördel. Därefter gör förskrivaren en bedömning. Man diskuterar oftast tillsammans fram vilken gördelmodell som bör ge bäst hjälp samt när och hur den ska användas. Det är därför bra att tänka igenom hur en stomigördel kan underlätta för just dig och varför. Du själv är alltså med och väljer men förskrivaren har ansvaret för att ditt val är rätt och passar dina behov.
Vad kostar det att få en stomigördel via högkostnadsskyddet?
Hur mycket man får betala för sin stomigördel beror på vilket belopp man nått upp till på högkostnadsskyddet. Har man nått en viss gräns behöver man inte betala något alls. Har man däremot inte nått upp till maxbeloppet på högkostnadsskyddet betalar man en viss del av vad gördeln kostar.
Hur gör jag om jag inte är nöjd med min utskrivna gördel?
Om du inte är nöjd med gördeln du valt bör du kontakta förskrivaren. Du kan då få hjälp med justering eller hur den används. Om inte det hjälper kan man ibland få en ny gördel utskriven. Det kan också vara så att dina behov ändras med tiden och att du då behöver få en ny bedömning gjord. Vill du be om att få träffa en annan förskrivare kan du kontakta chefen för enheten. Man kan även vända sig till Patientnämnden om man är missnöjd med något i förskrivningsprocessen.
Vilka gördlar kan jag få på recept?
Vilka gördlar som är förskrivbara varierar i olika regioner. Bor du i Västra Götalandsregionen är de
-
November 23, 2017, in NordiCare nyheter
Inför julen har vi på NordiCare valt att fortsätta ge vårt stöd och bidrag till Läkare Utan Gränser i deras viktiga arbete genom att bli Företagsvän 2018
-
November 22, 2016, in NordiCare nyheter
Helena Peters vd för NordiCare Ortopedi & Rehab, fick under måndagskvällen ta emot utmärkelsen ”Bästa internationella tillväxt”
-
November 22, 2016, in NordiCare nyheter
Inför julen har vi på NordiCare valt att stödja Läkare Utan Gränser i deras viktiga arbete genom att bli Företagsvän 2017
-
Oktober 06, 2016, in NordiCare nyheter
Så många som 73% av alla gravida får bäcken- och ländryggsbesvär som kan vara mycket smärtsamma och begränsande